Γνωρίζετε ότι τόσο το αλουμινόχαρτο όσο και το συνηθισμένο χαρτί κουζίνας ή οι χαρτοπετσέτες μας δεν είναι κατάλληλα για επαφή με τα τρόφιμα, ιδίως τα ζεστά (τοστ, τυρόπιτα, πίτσα κ.ά.);


Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν το τρόφιμο είναι ιδιαίτερα ζεστό μπορεί να υπάρξει επιμόλυνση του τρόφιμου από το αλουμίνιο και συνεπώς η κατανάλωσή του να είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Επικίνδυνη χαρακτηρίζεται και η επαφή του ζεστού τρόφιμου με τα συνηθισμένα χαρτιά κουζίνας ή τις χαρτοπετσέτες, των οποίων η σύστασή τους δεν είναι σχεδιασμένη για επαφή με θερμό σώμα, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το χαρτί και να απορροφάται από το τρόφιμο. Με λίγα λόγια, τρώμε και το χαρτί μαζί με το τρόφιμο, ένα χαρτί αμφίβολης σύστασης (η χημική λεύκανση π.χ. είναι ο πιο συνήθης τρόπος παρασκευής ενός χαρτιού κουζίνας, ενώ όλο και λιγότερες εταιρείας παραγωγής χαρτικών καθημερινής χρήσης χρησιμοποιούν φυσικό πολτό).

Για να μην βάζουμε λοιπόν την υγεία μας σε κινδύνου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο χαρτί για επαφή με τα τρόφιμα! Η Foxy έχει δημιουργήσει το Cartapaglia!

Το Cartapaglia της Foxy είναι ένα πρωτοποριακό χαρτί κουζίνας που γίνεται µε την προσθήκη καθαρού πολτού από στάχυα σιταριού. Η δύναµη των σταχυών σε συνδυασμό µε την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, παρέχει στο Cartapaglia ανώτερη αντοχή και απορροφητικότητα, καθιστώντας το κατάλληλο για ΟΛΕΣ τις χρήσεις. Eίναι εγκεκριμένο για να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα, καθώς:

  • απορροφά το περιττό λάδι
  • δεν αφήνει χνούδι πάνω στα τρόφιμα
  • δεν αλλοιώνεται

Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές, πιστοποιημένες από το ιταλικό υπουργείο Υγείας.