Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας η 13η Σεπτεμβρίου και τα προϊόντα καθημερινής χρήσης Foxy σάς προτείνουν 4 εναλλακτικούς τρόπους να καθαρίσετε τον λεκέ από σοκολάτα. 


Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε οι περισσότεροι να αντισταθούμε σε ένα σοκολατένιο γλυκό. Όμως, τι γίνεται όταν, η λαχτάρα μας για σοκολάτα καταλήγει τελικά σε λεκέ στα ρούχα; Λερωθείτε άφοβα γιατί εμείς σας λέμε τα μυστικά για το πώς αντιμετωπίζει κανείς τον λεκέ από σοκολάτα. Ο λεκές από σοκολάτα, πέρα από τη μέθοδο του απορρυπαντικού, μπορεί να αφαιρεθεί σε μεγάλο βαθμό και με άλλους τρόπους. Επειδή εδώ χρειάζεται καθαριότητα, τα προϊόντα καθημερινής χρήσης Foxy σας προτείνουν:

Με κρύο νερό: Ρίχνουμε κρύο νερό από την ανάποδη μεριά του ρούχου όσο ο λεκές από σοκολάτα είναι ακόμα νωπός. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε ζεστό νερό γιατί θα κάνει τον λεκέ μόνιμο.

Με αμμωνία ή ξύδι: Ρίχνουμε πάνω στον λεκέ σοκολάτας διάλυμα αμμωνίας. Η αμμωνία είναι ικανή να διαλύσει το λεκέ αν τη βοηθήσουμε με λίγο τρίψιμο. Στην περίπτωση που ο λεκές δεν απομακρυνθεί με αυτόν τον τρόπο, τότε χρησιμοποιούμε ξύδι. Ανακατεύουμε ίσες ποσότητες κρύου νερού και ξυδιού και ρίχνουμε ο μείγμα στο λεκέ. Αφού εξαφανιστεί ο λεκές από σοκολάτα, ξεβγάζουμε το ρούχο πολύ καλά με κρύο νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Στην… κατάψυξη: Βάζουμε το ρούχο σε μια πλαστική, καλά κλεισμένη σακούλα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη του ψυγείου μας για λίγα λεπτά. Αυτό γίνεται ώστε να σκληρύνει ο λεκές από σοκολάτα και να μπορέσουμε μετά να τον αφαιρέσουμε με ένα κουτάλι. Αφού κάνουμε αυτή τη διαδικασία, βουτάμε ένα σφουγγάρι σε μείγμα από απορρυπαντικό ρούχων και ζεστό νερό και με αυτό σκουπίζουμε τον λεκέ ταμπονάροντάς τον ή τρίβοντάς τον ελαφρώς.

Με καθαρό οινόπνευμα: Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως όταν ο λεκές από σοκολάτα γίνεται σε ύφασμα που δεν επιτρέπεται να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων (π.χ. στο ύφασμα του καναπέ, στο στρώμα του κρεβατιού, στο κάθισμα του αυτοκινήτου κ.λπ.). Για να τον αφαιρέσουμε, παίρνουμε ένα βαμβακερό πανί και του ρίχνουμε λευκό οινόπνευμα. Με αυτό σκουπίζουμε τον λεκέ σχεδόν ταμποναριστά, γυρνώντας συνεχώς το πανί από την καθαρή πλευρά. Με τον τρόπο αυτόν, η σοκολάτα μεταφέρεται από το ύφασμα στο πανί.

 

Τα Foxy αγαπούν την καθαριότητα αλλά λατρεύουν και τη σοκολάτα!