Η απομάκρυνση της βρωμιάς από τον χώρο, η καθαριότητα των χεριών μας και η κατανάλωση καθαρών τροφίμων είναι βασικές προτεραιότητες για τα χαρτικά Foxy!

Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να είναι τρόπος ζωής για όλους μας, αφού με τα χέρια μεταδίδονται όλων των ειδών οι μολύνσεις. Στις τουαλέτες δημόσιων χώρων (εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα, νοσοκομεία, μπαρ, εταιρείες, τράπεζες κ.α.) οι περισσότεροι στεγνώνουμε, μετά το πλύσιμο, τα χέρια μας με τον ηλεκτρικό στεγνωτήρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία μας καθώς ο στεγνωτήρας ανακυκλώνει τον ήδη επιβαρυμένο με μικρόβια αέρα του χώρου και ουσιαστικά “πετάει” τα μικρόβια πάνω στα χέρια μας στα οποία “κολλάνε” επειδή είναι βρεγμένα. Στεγνώνουμε τα χέρια μας με χαρτομάντηλα Foxy που έχουμε πάντα μαζί μας!

Καθαρίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή  τις επιφάνειες όπου κόβουμε ωμό κρέας. Όταν η επιφάνεια του κρέατος, έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο και το φως, δημιουργούνται σταδιακά κάποιες δυσάρεστες οσμές, μία αλλοίωση στο χρώμα του αλλά κυρίως δημιουργείται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων.

Αμέσως μετά την κοπή του κρέατος, καθαρίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με σαπούνι και κάποιο ήπιο απολυμαντικό χρησιμοποιώντας, αντί για σφουγγάρι (που μετά τη χρήση αυτή δεν θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ξανά), ανθεκτικό χαρτί κουζίνας Foxy .

 

Έχει αποδειχτεί ότι μόνο το 12% των ανθρώπων, δηλαδή ο 1 στους 8, πλένουν τα χέρια τους πριν από το φαγητό με συνέπεια να γίνεται  κατάποση επιβλαβών βακτηρίων, κάτι που αποτελεί την πλέον κοινή αιτία για τη διάρροια και για την πρόκληση διάφορων ασθενειών, καθώς και για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Μικρόβια από άπλυτα χέρια μπορούν να μεταφερθούν και να πολλαπλασιαστούν σε τρόφιμα και ποτά. Αφού συμβεί αυτό θα μολύνουν το άτομο που θα καταναλώσει τα μολυσμένα τρόφιμα.

Επομένως, συνιστάται να πλένουμε τα χέρια μας συχνά και πάντα πριν από κάθε γεύμα!

 

Σε τι υλικά συσκευάζουμε και μεταφέρουμε π.χ. ένα ζεστό τοστ, ή ένα κομμάτι ζεστής πίτας και πίτσας; Η πιο συνηθισμένη συσκευασία προκειμένου να μεταφέρουμε ζεστά τρόφιμα είναι τα σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης καθώς το ζεστό τρόφιμο το οποίο έρχεται σε επαφή με το αλουμινόχαρτο μεταφέρει την θερμότητα σε αυτό και έτσι μπορεί να διατηρηθεί η θερμοκρασία του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, αν το τρόφιμο είναι ιδιαίτερα καυτό μπορεί να υπάρξει επιμόλυνση του τρόφιμου από το αλουμίνιο και συνεπώς η κατανάλωσή του να είναι επικίνδυνη για την υγεία. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κατάλληλο για τρόφιμα χαρτί κουζίνας έτσι ώστε το ζεστό τρόφιμο να μην έρχεται απευθείας σε επαφή με το αλουμίνιο. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην οξύτητα του τρόφιμου, καθώς όξινα φαγητά (π.χ. παρασκευασμένα με ξίδι ή ντομάτα) μπορεί να αλλοιώσουν την αλουμίνια συσκευασία και να επιτρέψουν την υγρασία και τα βακτήρια να φτάσουν στο τρόφιμο που έχουμε αποθηκεύσει. Για την ασφαλή, λοιπόν, αποθήκευση των τροφίμων στην τσάντα μας (π.χ. ένα τοστ, ένα κομμάτι τυρόπιτας, ένα κομμάτι κέικ κ.λπ.) χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα για την επαφή με τα τρόφιμα χαρτιά κουζίνας Foxy.

Μικρόβια από τα χέρια που δεν έχουν πλυθεί μεταφέρονται σε αντικείμενα όπως χρήματα, κινητά τηλέφωνα, πληκτρολόγια υπολογιστών, παιχνίδια, μαχαιροπίρουνα κ.λπ. Αυτά τα μικρόβια μεταδίδονται εύκολα στους άλλους ανθρώπους. Ποια είναι τα 10 πιο βρώμικα αντικείμενα που αν τα αγγίξουμε, πρέπει αμέσως μετά να πλύνουμε τα χέρια μας;

  • Χρήματα
  • Χειρολαβές ΜΜΕ
  • Μενού εστιατορίου
  • Στιλό, μολύβια
  • Κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ
  • Ξύλο κοπής για το κρέας
  • Βρύσες και είδη υγιεινής
  • Όλες οι επιφάνειες του αεροδρομίου
  • Όλες οι επιφάνειες ενός ιατρείου

Τα παιδιά λερώνονται καθημερινά ζωγραφίζοντας, παίζοντας, κάνοντας αθλήματα, διασκεδάζοντας… Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, τα παιδιά αν δεν λερωθούν δεν μπορούν να βιώσουν το παιχνίδι ή το χόμπι τους. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να τα μάθουμε να πλένονται στο τέλος του παιχνιδιού ή της άσκησής τους. Τα Χαρτομάντηλα τσέπης  Foxy είναι το όπλο τους στη μάχη με το λέρωμα από το παιχνίδι!