Δεκατέσσερα διαφορετικού τύπου βακτήρια, μεταξύ αυτών σαλμονέλα, λιστέρια και μούχλα “κρύβονται” στην κουζίνα μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι ειδικοί προειδοποιούν!

Η έρευνα από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής (National Sanitation Foundation – NSF) πήρε δείγματα από 20 σπίτια στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ για να βρει το πιο επικίνδυνο μέρος όπου φωλιάζουν παθογόνοι οργανισμοί.
Οι περισσότεροι από τους εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα, υπέθεταν ότι η πιο μολυσμένη επιφάνεια θα ήταν η οθόνη στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ωστόσο, το ψυγείο είναι η πιο επικίνδυνη συσκευή. Ακολουθούν:

  • Το συρτάρι για τα λαχανικά στο ψυγείο.
  • Η πλαστική σπάτουλα.
  • Το δοχείο του μπλέντερ.
  • Η συσκευή για παγάκια και η παροχή νερού στο ψυγείο.
  • Το λαστιχένιο σφραγιστικό σε δοχεία αποθήκευσης τροφίμων.

Κάθε ένα από αυτά τα αντικείμενα ήταν μολυσμένα με Ε. Coli, σαλμονέλα και λιστέρια που προκαλούν διάρροια, πυρετό και ακόμη και θάνατο σε άτομα με ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα (ηλικιωμένοι, παιδιά, βαριά άρρωστοι κ.λπ.).

Ο Allison Aiello, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Michigan, δήλωσε, ότι αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους μικροοργανισμούς είναι αβλαβείς για τους υγιείς ανθρώπους, “ορισμένα στελέχη είναι πολύ μολυσματικά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες”.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν: “…πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να αποστειρώσετε μια βρώμικη επιφάνεια. Απλώς σιγουρευτείτε ότι έχετε μια ρουτίνα καθαρισμού, ώστε να μην προκύψει συσσώρευση επικίνδυνου βιοϋλικού (μικρόβια, βακτήρια κ.λπ.) σε αυτά τα αντικείμενα”.

Στην καθαριότητα και τη φασίνα στην κουζίνα, πολύτιμος βοηθός μας είναι το χαρτί κουζίνας Asso Ultra Foxy! To πλέον ανθεκτικό!


ASSO ULTRA 

  • Το πατενταρισμένο σύστημα Superabsorbent Vortex από τη Foxy, το καθιστά υπερ-απορροφητικό και εξαιρετικά ανθεκτικό.
  • Το ASSO ULTRA είναι ένα χαρτί κουζίνας ανώτερης ποιότητας. Όπως όλα τα Foxy χαρτιά κουζίνας είναι κατάλληλο για την επαφή µε τα τρόφιμα. Ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές, πιστοποιημένες από το ιταλικό Υπουργείο Υγείας, το επιβεβαιώνουν.