Οι επιστήμονες συνιστούν την αποφυγή συσκευασίας ζεστών στερεών τροφίμων σε αλουμινόχαρτο. Το ασφαλές είναι να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο για επαφή χαρτί κουζίνας.

Αυτό είναι το Cartapaglia της Foxy!

Το Cartapaglia της Foxy είναι ένα πρωτοποριακό χαρτί κουζίνας που γίνεται µε την προσθήκη καθαρού πολτού από στάχυα σιταριού και είναι το πιο ασφαλές και εγκεκριμένο για να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα.

Η συσκευασία όπου αποθηκεύουμε και συντηρούμε τρόφιμα είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν δίνουμε και τόση σημασία οι καταναλωτές. Όμως, η επιστημονική συνεργάτιδα του εργαστηρίου Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, δρα Γλυκερία Ψαρρά, η σχέση της συσκευασίας και των τροφίμων διέπεται από αυστηρούς κανόνες που οφείλουμε να τους σεβόμαστε.

Σε τι υλικά συσκευάζουμε και μεταφέρουμε π.χ. ένα ζεστό τοστ, ή ένα κομμάτι ζεστής πίτας και πίτσας;

“Η πιο συνηθισμένη συσκευασία προκειμένου να μεταφέρουμε ζεστά τρόφιμα είναι τα σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης καθώς το ζεστό τρόφιμο το οποίο έρχεται σε επαφή με το αλουμινόχαρτο μεταφέρει την θερμότητα σε αυτό και έτσι μπορεί να διατηρηθεί η θερμοκρασία του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, αν το τρόφιμο είναι ιδιαίτερα καυτό μπορεί να υπάρξει επιμόλυνση του τρόφιμου από το αλουμίνιο και συνεπώς η κατανάλωσή του να είναι επικίνδυνη για την υγεία. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτί για τρόφιμα έτσι ώστε το ζεστό τρόφιμο να μην έρχεται απευθείας σε επαφή με το αλουμίνιο. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην οξύτητα του τρόφιμου, καθώς όξινα φαγητά (π.χ. παρασκευασμένα με ξίδι ή ντομάτα) μπορεί να αλλοιώσουν την αλουμίνια συσκευασία και να επιτρέψουν την υγρασία και τα βακτήρια να φτάσουν στο τρόφιμο που έχουμε αποθηκεύσει”.

Το Cartapaglia της Foxy είναι ένα πρωτοποριακό χαρτί κουζίνας που γίνεται µε την προσθήκη καθαρού πολτού από στάχυα σιταριού. Η δύναµη των σταχυών σε συνδυασμό µε την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, παρέχει στο Cartapaglia ανώτερη αντοχή και απορροφητικότητα, καθιστώντας το κατάλληλο για ΟΛΕΣ τις χρήσεις. Eίναι εγκεκριμένο για να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα, καθώς:

  • απορροφά το περιττό λάδι
  • δεν αφήνει χνούδι πάνω στα τρόφιμα
  • δεν αλλοιώνεται

Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές, πιστοποιημένες από το ιταλικό υπουργείο Υγείας.


ΠΗΓΗ: ert.gr