Έρευνες σε Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Πολωνία & Ισπανία, έδειξαν ότι μεγάλο μέρος των καταναλωτών χρειαζόταν χαρτί υγείας που να απορρίπτεται στη λεκάνη & να διαλύεται σε νερό (είτε για οικιακή χρήση, είτε για επαγγελματική). Κύριο επιχείρημα είναι η πρόσθετη διευκόλυνση (38%) που προσφέρει κάτι τέτοιο.

Η υδατοδιαλυτότητα των χαρτιών υγείας της Foxy (Bouquet, Camilla, Mega, Quatrefeuilles, Seta και Super Soft) έχει επικυρωθεί από ανεξάρτητους ελέγχους στην Ιταλία, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι τα συγκεκριμένα χαρτιά υγείας διαλύονται σε όλες τις περιπτώσεις και είναι 100% ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς παρασκευάζονται από 100% καθαρή κυτταρίνη, χωρίς χρωστικά και επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Εξάλλου, τα χαρτικά της Foxy είναι τα μόνα με πιστοποιήσεις ISO 9001, ISO 14001, ECOLABEL, FSC, PEFC.

Είναι χρήσιμο τα χαρτιά καθημερινής χρήσης να διαλύονται στο νερό;

του Βιολόγου, με ειδίκευση σε περιβαλλοντικά ζητήματα, Ανδρέα Λουκάκη

“Η διαλυτότητα ενός υλικού στο νερό (υδατοδιαλυτότητα ) είναι μια πολύ χρήσιμη για το περιβάλλον ιδιότητα όταν αυτό παρασκευάζεται από αγνά υλικά και είναι βιοαποικοδομίσιμο. Η υδατοδιαλυτότητα βοηθά στην γρήγορη αποδόμηση του υλικού και στην εισαγωγή των φυσικών συστατικών του στην τροφική αλυσίδα των έμβιων όντων.

Για το χαρτί που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας ανάγκες η υδατοδιαλυτότητά του μπορεί να είναι ένας μηχανισμός ανακύκλωσης με την προϋπόθεση ότι το χαρτί παρασκευάζεται από αγνή κυτταρίνη, δεν μεταφέρει επικίνδυνες χημικές ουσίες και είναι 100% βιοδιασπώμενο.

Τα χαρτιά καθημερινής χρήσης που έχουν αυτές τις ιδιότητες έχουν σημαντικό πλεονέκτημα τόσο ως προς τις επιπτώσεις στο περιβάλλον όσο και ως προς την ευκολία διαχείρισης μετά τη χρήση τους”.

Γνωρίστε τα χαρτιά υγείας Foxy -τα μόνα υδατοδιαλυτά με τρόπο φυσικό! 

Bouquet: Το Bouquet είναι το µόνο χαρτί υγείας που διατίθεται σε 3 αποχρώσεις (ροζ, λιλά, μπλε) και σε 3 αρώματα. Χωρίς χρωστικά και χημικά!

Camilla: 3φυλλο, με άρωμα και διακόσμηση εμπνευσμένα από λουλούδια χαμομηλιού. Πολύ µεγάλης αντοχής!

MEGA: Κάθε ρολό Foxy MEGA είναι 60 μέτρα χαρτί, διαρκεί 2½ φορές περισσότερο από ένα κανονικό ρολό υγείας. Διακοσμημένο με διακριτικό παστέλ decor, φυλλαράκια και λουλούδια βιολέτας.

Quatrefeuilles: 4φυλλο χαρτί, συνδυάζει την οικονομία με την αντοχή. Είναι ένα λευκό, μεταξένιο, χαρτί υγείας, εξαιρετικής αντοχής.

Seta:  Το μοναδικό χαρτί υγείας με φυσιολογικό pH που σέβεται το δέρμα και τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος. Κλινικά δοκιμασμένο. Ενδείκνυται για δέρματα ευαίσθητα, αλλεργικά και για παιδιά. Απαλό σαν πούδρα.

Super Soft:  Το Foxy Super Soft χαρτί υγείας είναι ένα μαλακό χαρτί με καπιτονέ επεξεργασία.