Όλο και περισσότεροι παγκοσμίως διάσημοι καλλιτέχνες (Χαβιέ Μπαρδέμ…) παίρνουν μέρος στις μεγάλες περιβαλλοντικές εκστρατείες με το σύνθημα «Όχι πλαστικά!» σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν κι αυτοί στην προσπάθεια περιορισμού της χρήσης πλαστικού. Τα χαρτικά Foxy σέβονται απόλυτα το περιβάλλον καθώς ανταποκρίνονται στους πιο αυστηρούς κανόνες, όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ παρασκευάζονται από την καθαρότερη ποιότητα χαρτιού και πρώτων υλών.

Η τάση για κατάργηση της χρήσης πλαστικού σε προϊόντα καθημερινής, μαζικής κατανάλωσης, κερδίζει σταθερά έδαφος. Η περιβαλλοντική συνείδηση ενισχύεται και ήδη έχει υλοποιηθεί μία δράσεις από τις πολλές που έρχονται: οι πλαστικές σακούλες που δίνονται μόνο επί πληρωμή έτσι ώστε όλοι μας να χρησιμοποιούμε υφασμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες. Εν τω μεταξύ, έρχεται και η ώρα που θα χρησιμοποιούμε ποτηράκι του καφέ και καλαμάκια, όχι από πλαστικό, αλλά από πεπιεσμένο χαρτί.

Είναι σημαντικό ότι όλα τα χαρτιά υγείας Foxy είναι υδατοδιαλυτά, κάτι που έχει επικυρωθεί από ανεξάρτητους ελέγχους στην Ιταλία, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι τα συγκεκριμένα χαρτιά υγείας διαλύονται στο νερό σε όλες τις περιπτώσεις και είναι 100% ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς παρασκευάζονται από 100% καθαρή κυτταρίνη, χωρίς χρωστικά και επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Η διαλυτότητα ενός υλικού στο νερό (υδατοδιαλυτότητα) είναι μια πολύ χρήσιμη για το περιβάλλον ιδιότητα όταν αυτό παρασκευάζεται από αγνά υλικά και είναι βιοαποικοδομίσιμο (δες σχετικό άρθρο για την υδατοδιαλυτότητα).

 

Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία της Ε.Ε.

Η Κομισιόν προτείνει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό οι θάλασσες και οι ωκεανοί μας να καθαρίσουν από τους τόνους πλαστικών απορριμμάτων. Προϊόντα στα οποία υπάρχουν εναλλακτικές θα τεθεί απαγόρευση, όπως μαχαιροπήρουνα, πιάτα, ποτηράκια, μπατονέτες, καλαμάκια κι αναδευτήρες, που πλέον θα πρέπει να αντικατασταθούν από βιοδασπώμενα. Όσον αφορά στα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών, αυτά θα επιτρέπονται μόνο αν το πώμα τους είναι ενσωματωμένο και μη αποσπώμενο.

Κάθε χρόνο 100.000 τόνοι πλαστικών των χωρών της Ε.Ε. καταλήγουν στην θάλασσα και συνιστούν το 80% του συνόλου των απορριμάτων.

Ένα πλαστικό αποσυντίθεται στο εξής χρόνο: 

  • Ένα μπουκάλι: 500 χρόνια
  • Ένα μαχαίρι: 400 χρόνια
  • Μια σακούλα: 55χρόνια

Η Ε.Ε αποφάσισε, λοιπόν, να δημιουργήσει μία δέσμη μέτρων για να καταπολεμήσει την αλόγιστη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης. Ενημερώσου!